Laura

2e docente - curriculum vitae

Laura is haar dansopleiding op de Nationale balletacademie in Amsterdam begonnen. Haar bachelor dans uitvoerend heeft ze in Berlijn gevolgd en daar is ze Cum laude afgestudeerd.


Ze heeft bij verschillende balletgezelschappen in Duitsland gedanst. Ook in Nederland heeft ze samengewerkt met één van de beste choreografen waaronder Rinus Sprong en Thom Stuart (so you think you can dance/ Dutch junior dance company) en Choreografe Florence Rapati, waar ze prachtige duetten en solo’s gedanst heeft.


Tijdens haar danscarrière is Laura al begonnen met lesgeven in Den-Haag. Ondertussen heeft ze in heel Limburg, Brabant en een deel van België lesgegeven. Vanwege haar ervaring als danseres en docent heeft Laura de verkorte hbo- opleiding docent dans kunnen volgen en heeft deze afgerond aan Fontys te Tilburg.


Laura geeft nu haar ervaring graag door aan nieuwsgierige jonge leerlingen, die net zo speels begonnen als zij.


Over mijn stijl van les geven

Ik geef voornamelijk klassiek ballet. Deze lessen zijn technische lessen volgens de Vaganova Methode. Ik hecht veel waarde aan kwaliteit en uitvoering. Daarnaast vind ik het belangrijk dat het dansgevoel en de dansbeleving wordt aangesproken. Naast klassiek ben ik ook afstuderende als moderne docent. Ik geef modern vanuit een klassieke achtergrond, met invloeden uit verschillende moderne technieken. Ik hecht ook hier veel waarde aan de uitvoering, het technische aspect, met bewustwording van de moderne kenmerken.


Opleidingen

2018- heden Danseducatie Fontys Tilburg, Bachelor of Education
2007- 2010 Staatliche Ballettschule Berlin, Bachelor of Arts
2000- 2007 Nationale Balletacademie Amsterdam, vooropleiding dans
1993- 2000 Danscentrum Heerlen

  • Deel onze website