Ballet voor kinderen

Balletlessen zijn er zowel voor kinderen, tieners, als volwassenen.

Kleuters:
De lessen voor kleuters vanaf 3 jaar zijn speels en nemen de belevings- en bewegingswereld als vertrekpunt. De nadruk ligt op het ontwikkelen van de fysieke coördinatie vanuit het natuurlijke ritmische en muzikale gevoel van het jonge kind.
De lessen duren telkens 45 minuten.


Kinderen van 4 tot 9 jaar:
Vanaf 4e tot het 9e jaar gaan de lessen spelenderwijs over van kleuterballet naar klassiek ballet voor kinderen. dan duren de lessen telkens 60 minuten. De balletlessen zijn verdeeld in een technisch en een vrij gedeelte. In het vrije gedeelte krijgen de kinderen de gelegenheid om hun individuele creativiteit te ontwikkelen door alleen of met anderen stukjes dans te maken, die bij het einde van de les aan de anderen uit de groep worden getoond. Op deze manier leren de kinderen al vroeg diverse manieren van presentatie, wetende dat er niemand uitgelachen wordt!


Kinderen vanaf 10 en 11 jaar en tieners:
Het gedeelte technische vaardigheid wordt bij leerlingen van deze leeftijd steeds belangrijker. De lessen duren telkens 75 minuten. Als kinderen het willen en daartoe de capaciteit hebben bestaat de mogelijkheid tot het volgen van extra spitzlessen.


Balletlessen voor volwassenen

Voor menig volwassene vormen deze lessen een hernieuwde kennismaking met de klassieke dans. Mensen die nog nooit klassiek ballet hebben beoefend zijn echter ook welkom! De leerlingen worden, net als bij alle leeftijdsgroepen ingedeeld naar niveau en capaciteit.

  • Deel onze website